Energie besparen

Isolatie van buitengevels en binnengevels

Op internet zul je bij het intypen van de woorden "energiebesparing" duizenden tips krijgen. Onder andere het terugdraaien van de CV in combinatie met het dragen van een dikke trui, tot het plaatsen van zonnepanelen of het aanvragen van 'goedkope' stroom.

Om een hoge vorm van energie besparing te genereren blijkt het isoleren van de buitengevels / binnengevels een van de meest doeltreffende methodes, zeker als je de kosten in combinatie met duurzaamheid en meerwaarde in acht neemt. Het geheel moet kloppend zijn, immers in de winter als het koud is trek je niet alleen warme sokken aan maar ook een warme jas. In de zomer bescherm je jezelf ook doormiddel van een pet, zonnecrème enz. Isoleren aan de buitenkant / binnenkant is ook voor gebouwen de meest doeltreffende methode.

Voor bijna ieder type gebouw is er inmiddels een juiste oplossing. Er kan gekozen worden voor een isolatie met sierpleister-afwerking, een gestuukte gevel of gewoon een uiterlijk van stenen metselwerk in diverse verbanden d.m.v. het isoleren met gevel-isolatie en steenstrips. Wanneer deze isolatievormen niet mogelijk zouden zijn, kan er worden gekozen om de isolatie aan de binnenkant van het gebouw aan te brengen middels een binnen-isolatie systeem. Er kan ook worden gekozen om met natuurlijke materialen te werken zoals leem en traskalk.

Duurzaamheid en energiebesparing zijn het thema van de dag. De combinatie hiervan is het vakgebied waar wij als experts van Uni-Advies ons mee bezig houden. Een ketensamenwerking waarbij de wensen van de opdrachtgever en het budget centraal staan. Uiteindelijk bent u als klant diegene die het genot moet ervaren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw pand c.q gebouw, neem dan contact op met de experts van Uni-Advies.

Uni-Advies Uni-Advies

Stel uw vraag en wij helpen u graag bij de juiste keuze in onze dienstverlening. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact